Batoniki musli z miodem
Jeden z najprostrzych przepisów na batoniki musli, z którym poradzą sobie nawet amatorzy.
SKŁADNIKI:
- 5 szklanek owsianki musli (można po prostu wymieszać płatki owsiane z dowolnie wybranymi bakaliami),
- 3 jajka,
- 4 łyżki miodu (można dodać więcej według uznania, im więcej tym słodsze będą batoniki),
- 4 łyżki oleju
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Do miski dodaj wszystkie składniki i dokładnie wymieszaj.
2. Blachę wyłóż papierem do pieczenia.
3. Wyłóż masę na blachę.
4. Rozłóż masę równomiernie, tak aby była dobrze ze sobą sklejona.
5. Włóż blachę do nagrzanego na 180 stopni celsjusza piekarnika i piecz przez ok. 20 minut.
6. Po wyciągnięciu pokrój batoniki w dowolny sposób.
Z podanych proporcji wychodzi ok. 20 batoników 6cm/4cm/1cm.
Smacznego!
Dodaj komentarz